Welzijnspraktijk Iesj

“Terug naar je essentie met Sensi.”


De Praktijk

"Welzijn; Het welbevinden van mensen in lichamelijk & geestelijk opzicht."

 

Welzijn is voor iedereen een persoonlijke beleving. Met Sensi-therapie stem ik af op jouw individuele behoeftes om je lichamelijke & geestelijke welzijn te bevorderen. We maken gebruik van signalen die via je lichaam kenbaar worden gemaakt. Door gehoor te geven aan dat wat je lichaam te zeggen heeft luister je indirect naar de stem van je ziel. Zo werken we aan je innerlijk balans waardoor je weer ontspannen en in je eigen kracht de wereld tegemoet kan treden.


Sensi-therapie bestaat uit diverse therapievormen en gaat er vanuit dat alle klachten die wij hebben, zowel geestelijk als lichamelijk, zijn ontstaan uit een verstoring van de aura ofwel het energetisch lichaam. Deze kunnen veroorzaakt zijn door bijv. negatieve gebeurtenissen, angsten, emoties, trauma’s maar ook door onbewust overgenomen angsten van onze ouders; thema’s die soms generaties lang blijven spelen. De behandeling kan bestaan uit een of meerdere alternatieve therapieën die op dat moment nodig zijn.


Voor wie: Een ieder die lichamelijk of psychische klachten heeft, maar ook bijv. “gedragsproblemen”. Een groot aantal kinderen en volwassenen heeft last van overgevoeligheden voor voeding, indrukken uit de omgeving, enz. Denk hierbij naast allerlei lichamelijke of psychische vaak onverklaarbare klachten ook aan Autisme, ADHD, HSP of Nieuwetijdskinderen. Sensi-therapie is gericht op de vragen van deze tijd.


De behandeling duurt 1 tot 2 uur per consult, afhankelijk van wat er zich tijdens de behandeling voordoet. Gemiddeld zijn er in totaal 2-4 behandelingen nodig. Tijdens de behandeling meet ik je uit met een biosensor. Het streven is naar zo groot mogelijk effect in zo weinig mogelijk behandelingen.

Sensi-therapie behandelt de gehele mens en niet (alleen) zijn ziekte.


Korte omschrijving van de diverse behandeltherapieën volgt hieronder.

Drukpunt-massage:

Ons lichaam is net een boek wat je kunt lezen. Op het lichaam zitten bepaalde meridiaanpunten. Wanneer deze pijnlijk zijn bij aanraking met lichte druk kan er gekeken worden welk thema hier achter ligt. Vaak is het zo door bewust worden de pijn kan verminderen.

Holistic pulsing:

Wanneer er in het lichaam blokkades zitten kunnen deze door een massage (over de kleren heen) of door wiegen of zacht schudden losgemaakt worden en kan de energie weer door ons lichaam stromen.

EFT (emotional freedom technique):

Onder het uitspreken van een kort zinnetje wat de kern van het probleem (bijv. angst, fobie, schuldgevoel, dwangmatige gedachte) samenvat, worden op bepaalde punten op de handen, gezicht en bovenlichaam zachte tikjes gegeven om zo vastzittende emoties los te maken en er balans voor in de plaats mag komen.

Edelstenen therapie:

Edelstenen kunnen heel diep doorwerken op onze diepere emotionele laag. Indien nodig leggen we deze tijdens de behandeling op of rond je lichaam. Ook kan ik uitmeten welke steen bij je past om te te ondersteunen bij je innerlijke processen.

Voetreflexologie:

De voeten zijn een afdruk van ons hele lichaam. Mocht het testen met de biosensor uitwijzen dat voetreflex nodig is dan kan dit bestaan uit het licht aandrukken van diverse drukpunten op en onder de voet of een massage om bijv. spanning weg te laten vloeien.

Metamorfosemassage:

Een heel lichte aanraking op het hoofd, rond de enkels en de pols die heel goed doorwerkt naar die laag in ons waar spanning ligt opgeslagen uit de tijd toen wij nog als vrucht in de buik van onze moeder zaten. Vaak een onbestemd gevoel, onverklaarbare angsten die overgenomen zijn in het onbewuste kunnen hier me wegvloeien.

Sensi-cure remedies en voedingssupplementen, orthomoleculair en diëten:

Vaak zijn er naast de diverse behandelingen middelen nodig om het proces wat in je begonnen is te ondersteunen zodat de effectiviteit groter is. Het lichaam kan ook vol zitten met giftige stoffen (tgv inentingen, voeding enz) en door middel van diverse middelen en diëten kan het lichaam ook de mogelijkheid krijgen om te ontgiften zodat de balans hersteld kan worden.Ook kan sprake zijn van een tekort aan bepaalde stoffen en is er aanvulling nodig.    

Systeemwerk:

Buiten de opleiding als Sensi-therapeut heb ik een opleiding familieopstellingen genoten. Ondanks dat ik hier op zichzelf niet mee in groepen werk maak ik wel gebruik van bepaalde aspecten die er toe dienen de helende liefde binnen het  systeem weer te kunnen laten stromen.

Energetische behandeling / Magnetiseren:

Magnetiseren is liefde geven in de vorm van energie. Ik gebruik de universele energie die overal aanwezig is en breng deze over met mijn handen. De energie gaat daar waar het voor jou op dat moment nodig is. Door het loslaten van onnodige ballast ontstaat ontspanning en heling. 

In 2017 heb ik bij Malva-opleiding in Breda de opleiding energetisch kindercoach volbracht en blijkt het scala aan energetische behandelingen ook prima toepasbaar bij volwassenen te zijn.